28 دی 1398

هفت علامت هشدار دهنده در دوران بارداری

دسته بندی: زنان و زایمان نویسنده: ایران درمان بازدید: 1295
هفت علامت هشدار دهنده در دوران بارداری

شاید این سؤال برای بسیاری از زنان باردار وجود داشته باشد که چه علائمی طی دوران بارداری به مراقبت های پزشکی فوری نیاز دارد و چه علائمی خطر آفرین نیست؟

بنابراین خوب است علائم زیر را به عنوان نشانه هایی که به مراقبت پزشکی فوری نیاز دارند در خاطر داشته باشید:

1. خونریزی

خونریزی در دوران بارداری می تواند نشانه اتفاقات مختلی باشد. اگر خونریزی شدید به همراه درد شدید شکمی، مشابه دردهای قاعدگی، دارید یا در سه ماهه اول احساس می کنید در حال از هوش رفتن هستید، این علائم می تواند نشانه حاملگی خارج از رحم باشد. حاملگی خارج از رحم زمانی رخ می دهد که تخمک بارور شده در جایی به غیر از رحم مستقر شده باشد. باید بدانید که این نوع حاملگی می تواند جان مادر را به خطر بیندازد.

خونریزی همراه با گرفتگی و احساس انقباض می تواند نشانه سقط جنین در اوایل سه ماهه دوم باشد. برعکس، خونریزی با درد شکمی در سه ماهه سوم می تواند نشانه قطع جفت باشد که در واقع زمانی اتفاق می افتد که جفت از جدار داخلی رحم جدا شده باشد.

به طور کلی خونریزی همیشه علامتی جدی و هشدار دهنده است. هر گونه خونریزی طی بارداری نیازمند مراجعه فوری به پزشک است.

2. حالت تهوع و استفراغ شدید

داشتن حالت تهوع و استفراغ طی دوران بارداری بسیار عادی است. اما اگر خیلی شدید شود می تواند نشانه مشکلی جدی باشد.

اگر نمی توانید چیزی بخورید یا بیاشامید در واقع در معرض خطر دهیدراتاسیون (کاهش آب بدن) قرار دارید. این حالت می تواند به جنین آسیب برساند. اگر حالت تهوع شدیدی دارید باید این حالت را با پزشک معالجتان در میان بگذارید تا در صورت نیاز داروی مناسب را تجویز نماید یا رژیم غذایی تان را تغییر دهد.

3.کاهش فعالیت جنین

کاهش فعالیت جنینی که قبلاً فعالیت زیادی داشته چه معنایی می تواند داشته باشد؟ این حالت می تواند طبیعی باشد، اما چطور باید غیرطبیعی بودن آن را تشخیص داد؟

نکات و روش های خاصی وجود دارند که می توانند در تشخیص این مطلب به مادران باردار کمک کنند. بهتر است در بروز چنین حالتی ابتدا یک نوشیدنی سرد بنوشید یا این که چیزی بخورید. سپس به پهلو بخوابید و ببینید که آیا این کار موجب حرکت کردن جنین می شود یا خیر.

شمردن ضربه هایی که معمولاً جنین وارد می کند نیز می تواند کمک کند. هیچ حد خوب یا بدی در مورد تعداد اصطلاحاً لگدهایی که جنین وارد می کند وجود ندارد، اما مادران باردار باید بدانند که معمولاً در حالت عادی جنینشان تا چه اندازه حرکت داشته است. به عنوان یک قانون کلی ظرف 2 ساعت، جنین باید ده ضربه یا بیشتر به شکم شما وارد کند. اگر از این مقدار کمتر باشد بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

4. داشتن انقباض در اوایل سه ماهه سوم

احساس انقباض می تواند نشانه زایمان زود هنگام باشد. اما بسیاری از زنانی که اولین بارداری خود را تجربه می کنند در تشخیص این دردها دچار مشکل هستند. دردهای انقباضی که به زایمان مربوط نیستند غیرقابل پیش بینی اند، ریتم مشخصی ندارند و شدتشان افزایش نمی یابد و معمولاً ظرف یک ساعت فروکش می کنند. اما انقباض های منظم معمولاً با فاصله ای نزدیک به ده دقیقه احساس می شوند و شدتشان افزایش می یابد.

اگر در سه ماهه سوم به سر می برید و احساس می کنید دردهای انقباضی دارید باید سریعاً به پزشک معالجتان مراجعه کنید. در صورتی که هنوز برای زایمان خیلی زود باشد، پزشک می تواند آن را به تعویق بیندازد.

5. پارگی کیسه آب

در صورتی که یکباره سیلی از آب را زیر پایتان احساس کنید، کیسه آبتان پاره شده است. اما طی بارداری امکان دارد رحمتان که خیلی بزرگ شده به مثانه شما فشار وارد کند. بنابراین ممکن استآن چه زیر پای شماست ادرار باشد. این نکته را هم باید در خاطر داشته باشید که در برخی افراد پارگی کیسه آب با دفع یکباره حجم بسیار زیادی مایع همراه است اما در افراد دیگر حجم بسیار کمی دفع می شود.

اگر شک دارید که مایعی که از شما دفع شده ادرار است یا محتوی کیسه آب شماست، سعی کنید مثانه تان را تخلیه کنید، اگر دفع همچنان ادامه داشته باشد، اطمینان داشته باشید که کیسه آبتان پاره شده است. بنابراین هرچه سریع تر به بیمارستان مراجعه کنید.

6. سردرد شدید و مداوم، درد شکمی، مشکل در دید و تورم در سه ماهه سوم

این نشانه ها می تواند علائم پری اکلامپسیا (pre-eclampsia) باشد. این حالت شرایط حادی است که امکان دارد طی بارداری پیش بیاید و حتی خطر مرگ ایجاد کند. این ناهنجاری به دلیل فشار خون بالا و وجود پروتئین زیاد در ادرار ایجاد می شود و معمولاً بعد از ماه بیستم بارداری اتفاق می افتد.

در این حالت باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه نمود تا در صورت امکان از آسیب های ممکن جلوگیری به عمل آید.

7. نشانه های آنفولانزا

متخصصین بر این باورند که بهتر است زنان باردار واکسن آنفولانزا تزریق کنند، چون احتمال ابتلا به این بیماری در زنان باردار و دچار شدن به مشکلاتی که آنفولانزا می تواند به وجود آورد در این افراد بیشتر است.

اما در صورتی که به آنفولانزا مبتلا شدید، حتماً به خاطر داشته باشید که تا جایی که امکان دارد از وارد شدن به اماکنی که زنان باردار دیگری حضور دارند پرهیز کنید تا موجب سرایت آنفولانزا به آنها نشوید. 

آتیه غرب

مقالات مرتبط

امروزه اضافه وزن به یکی از عدیده مشکلات سلامتی تبدیل شده است. به گونه ای که حدود بیست سال پیش تنها یک سوم از افراد اضافه وزن داشتند ولی متأسفانه طبق مطالعات صور...
در مورد انواع بیماریهای التهابی پستان چه میدانید؟   پستان حاوی شماری از انواع بافتها و سلولها است که مجاری شیر، لبولها (غدد شیر) و نوک پستان را تشکیل می...